Omgeving

In de omgeving van Bavel is van alles te beleven. Of u nu houdt van de natuur of van de gezellige drukte van een stad, de omgeving van Bavel biedt het allebei. 

Vanuit Bavel bent u zo in het gezellige centrum van Breda om te winkelen of een hapje te eten op een terras. De natuur rondom Bavel nodigt uit voor het maken van een fiets- of wandeltocht. Dat is ook het fijne aan Bavel. Alles binnen handbereik, maar Bavel heeft wel een echt dorps karakter. 

Dit, blijkt ook uit de vele verenigingen en clubs die er zijn. Er wordt van alles georganiseerd van sportief tot creatief. Van voetbal tot tennis en van paardrijden tot jeu de boules. 't Klooster gebruiken vele verenigingen als uitvalsbasis. Ideaal voor de bewoners van De Smidse want 't Klooster ligt tegenover De Smidse. Een greep uit de verenigingen; bridgeclub, fotoclub, aerobic-gym, gemengd koor etc.

‘Geniet van de rust en de fijne groene omgeving van Bavel. Het is hier goed toeven!’

Het ulvenhoutse bos

De omgeving van Bavel staat bekend om haar prachtige bossen. In het Ulvenhoutse bos kunt u heerlijk fietsen en wandelen.

In het bos groeien vooral eikenbomen en in het voorjaar veel bosanemonen, dalkruid en lelietjes-vandalen. Maar, er staan ook kwartierbomen, gedenkbomen, een kroningsboom en een bijzondere moseik. Staatsbosbeheer heeft in het Ulvenhoutse Bos een aantal gemarkeerde wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes leiden. Ga ook eens langs bij De Fazanterie, een mooi in de bossen gelegen restaurant.